Telefonos közvélemény kutatás – Nagy Kristóf

A hét elején egy telefonokkal kapcsolatos kutatást végeztem kérdőív segítségével, amire 49 ember válaszolt. Most ennek az eredményeit láthatjátok.

Először márkánként elemzem az eredményeket, majd operációs rendszerenként, és végül típusonként.

A legtöbb embernek(22)  Apple telefonja van, a második legnépszerűbb márka a Samsung 17 felhasználóval, a többi gyártó csak 1-2 telefonnal képviselteti magát.
qwer

Míg itt a Samsung és az Apple között nincs jelentős különbség, ez már nincs így  a kívánt telefonoknál.

qwer

Mint látjátok, az Apple(26) itt fölényesen vezet, a Samsungot csak 8 ember tartotta a legjobb telefonnak.

Az Apple felhasználók nem váltanának Samsungra, viszont elég sokan(4) nem szeretnének új telefont, mert szerintük az, amit most használnak, a legjobb telefon. A Samsung-felhasználók közül 9 ember váltana Apple-re.

Lássuk operációs rendszer szerint az eredményeket.

Az Android és az iOS magasan vezet. Android-ot többen használnak de többen szeretnének iOS-t, pontosan kilencen váltanának Androidról iOS-re. A Windows-t használók többsége(2) is átváltana iOS-re.

És végül következzenek a típusok szerinti eredmények.

A legtöbb embernek Apple iPhone 5s-e van(7) ezt követi az Apple iPhone 6 (4) eznkívül még népszerű(3) a Samsung Galaxy Ace sorozat, a Samsung Galaxy S3 sorozat, a Samsung Galaxy S5 mini és az Apple iPhone 5s.

Legtöbben Apple iPhone 6 S -t szeretnének (14)  ezt követi a Samsung S7 edge (6), ezeken kívül mégnépszerű az Apple iPhone 6 (4); és még az Apple iPhone SE, az Apple iPhone 4s és az Apple iPhone 5s (2-2) telefonok is.

 

Ezenkívül még azt is érdekesnek tartottam, hogy sokan váltanátok Samsungról Apple-re, miközben a Samsung prémium telefonjai is vannak hardveresen olyan jók mint az Apple telefonok. Ez vajon az Apple “menősége” vagy az iOS miatt van?

Nagy Kristóf

(A kérdőívet 49 ember töltötte ki. Az ár nem számított a kitöltés során. Ha bármilyen más adat vagy táblázat érdekelne akkor írd le a kommentekbe és megpróbálom megcsinálni. A zárójelben lévő adatok a felhasználók számai.)

Vélemény, hozzászólás?