Sráckor kritika (Nagy Boldi cikke)

A sráckor nevezetű film, amit szerdán néztünk meg szinte senkinek se nyerte el a tetszését.

srackor_hun_620

Személy szerint nekem is ugyanazok a problémáim voltak a filmmel, mint ami a legtöbb embernek.

Nagyon hosszú volt (3 óra), nem történt benne különösebben semmi, viszont Oscar-díjat kapott benne Patricia Arquette (legjobb női mellékszereplőként), Golden Globe-díjat pedig a Legjobb film – drámai kategóriaában (2015), valamint még egy Golden Globe-díjat Legjobb rendező kategóriában Richard Linklater.

Ez a film azért különleges, mert 12 évig forgatták és egy kisfiú életéről szól 6-18 éves koráig.

A film hangulata rossz és depressziós, szinte egész végig erről szól: összejön egy pasival -> elválnak, megint összejön valakivel, megint elválnak. A nézőknek úgy tűnik a pasik kattantak, pedig ha jobban megnézzük, nem a pasikkal van baj, hanem magával a nővel. Teljesen véletlen lenne az, hogy mindenki elválik tőle?

Oké, hogy az egyik tényleg kattant, de a többi normális. Mint már említettem 3 órás volt, és a vége felé Benedekkel már azon imádkoztunk, hogy ne menjen főiskolára és legyen már vége, de isten nem hallgatta meg imáinkat és folytatódott a film. A filmről tudni kell, hogy ha a benne megtörténő összes érdekesebb vagy izgalmasabb jelnetet mind egyberaknánk, kb. 30 percet kapnánk. 30 PERCET! Egy 3 ÓRÁS FILMBŐL! A többi jelenetre egyáltalán nincs szükség és a benne szereplő karakterekre se.

Mi az életünket nagyon érdekesnek látjuk, pedig ha felvennénk egy kamerával és megnézné egy ismeretlen ember, valószínűleg nem találná valami érdekfeszítőnek, avagy izgalmasnak. A film végén van egy jelenet, ami teljesen magába foglalja az egész film üzenetét, és ez nagyon kreatívan és meglepően az, hogy milyen gyorsan felnőnek a gyerekek.

Erről a témáról már rengetek könyv és film készült, de úgy gondolom, hogy ez a film mutatja be ezt a legigényesebben.  Úgy érzem ez is egy rövid cikk lesz Benedeké mellett, de erről a filmről már nem tudok és nem is akarok már írni.

 

 

Nagy Boldizsár

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?