Milyen örökbe fogadni egy kutyát? – Zimmermann Orsolya

A kutya örökbefogadás-téma igazán megosztja a véleményeket. Sokan azért nem akarnak menhelyről örökbe fogadni kutyát, mert az koszos, büdös, beteg, férges stb. Vannak, akiknek viszont életük a jótékonykodás és nem számít nekik, hogy a kutya hogy néz ki, vagy milyen testrésze hiányzik.
Mi a második csoporthoz tartozunk a családommal, így 2015. májusában (végre sikerült meggyőzni a szülőket, hogy legyen kutya) örökbe fogadtunk egy menhelyi kiskutyát. Szerencsére a kutyusnak azon kívül, hogy félős, nincs más baja. És most már, hogy majdnem egy éve van nálunk, egyre jobban nyit a külvilág és más kutyák felé.
Persze e mögött sok munka áll. Egy menhelyi kutya rehabilitálása sok idő, főleg hogyha a kutyát bántották is. De mindezek mellett egy kutyát örökbe fogadni az egyik legcsodásabb dolog a világon; adni neki még egy esélyt, látni, ahogy kinyílik, ahogy megmutatkozik feltétel nélküli szeretete, hálája.
Ebből is látszik, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Ő feltétel nélkül szeret. Neki mindegy, hogy fiú vagy, vagy lány, idős vagy fiatal, magas vagy alacsony. Ő csak szeret és kész. És ez az érzés, hogy valaki jobban szeret téged, mint önmagát, csodás érzés.
Connie, az én kutyám, egy Jack Russell Terrier, aki azért került a menhelyre, mert egy tenyészetet (ahol ő amiatt, hogy sima fehér, nincs rajta folt és drótszőrű, nem kellett senkinek) fölszámoltak, és onnan elhoztak még rajta kívül 4 kutyust. Őt többnyire én etetem, sétáltatom, játszom vele, mert én akartam kutyát a legjobban a családból.( kivéve, ha nem vagyok otthon.)
Szóval aki csak teheti, tegyen jót, és fogadjon be egy kutyát. Meglátjátok, nektek is jót tesz.

Ha a cikk után kedvet kaptál egy kutya örökbefogadásához, itt találsz néhány menhelyet:

Futrinka egyesület (http://www.futrinkautca.hu/)
Vigyél Haza alapítvány (http://vigyelhaza.hu/)
Budaörsi állatmenhely (http://www.budaorsiallatmenhely.hu/)
Noé állatotthon (http://noeallatotthon.hu/)

Vélemény, hozzászólás?