Lajhárizmus

Miért a Lajhárizmus az igaz vallás

A lajhár. Édes, lusta, és lassú állat, akiről mindenki azt hiszi, hogy csak egy ártatlan hétalvó. De szerintem nagyobb dologról van szó. Szerintem a lajhár egy szimbólum. Egy isten. A lajhár lusta, mindig alszik, lassú, sok ragadozó vadászik rá a vadonban. Azt hinné az ember, hogy semmi esélye sincs a túlélésre. De mégis, a lajhár gyakran előfordul több helyen is, és egyáltalán nincs hiány példányban sem. Már ötmillió éve élnek a földön. Régen háromméteres példányok is voltak. A lajhár túlélő volt a Jégkorszakban is (lásd, Jégkorszak, film), és azóta máig nem halt ki. Ezt magyarázd meg nekem. A lajhár emberfeletti képességeivel elkerülte a kipusztulást. A lajhárizmus alapja a nem cselekvés. A vallás szerint nem baj, hogyha lusta vagy, mert ez a normális emberi természet. Miért kéne megtagadni a délig alvás vágyát? Az istenek(akik lajhárok), hívőikhez álmaikban szólnak, hiszen ők is mindig alszanak. A Szabályok: Hinni kell a lajhárizmusban. Ha egy lajhárt bajban látsz, segíts neki. Ne bánts semmilyen állatot. Ne egyél lajhárt. Ha ezeket betartod, akkor a lajháristenek vigyázni fognak rád, mindig lehetővé teszik neked, hogy lustálkodhass. A lajhárizmus szerint minden élőlény intelligens, még a növények is. A lajhárizmus nem csak az embereket védi. Minden, ami él és virul, lehet lajhárista, az állatok és növények is. Nem muszáj hinned bennük, a lajhárok nem büntetnek meg a hitetlenségért, mert ahhoz túl lusták. Ha produktív akarsz lenni, nem ajánlom ezt a vallást, de ha egy lusta dög vagy mint én, akkor mindenképpen térj át az igaz hitre.

Írta: Szerinted ki? 😀

 

 

Ez a Lajhárizmus eredetmondája:

Harláj és az emberek

Nagyon régen, amikor még nem létezett a Föld, volt egyszer egy lajhár. Ő volt az első isten a világon. A neve Harláj volt.

Egyszer elhatározta, hogy megteremt egy bolygót. Elkezdett vándorolni, a még unalmas, szürke, kietlen világban, amíg nem talált egy óriási nagy sziklát. Harláj olyan édes volt, hogy amikor a szikla ránézett, elsírta magát. A könnyeiből létrejöttek a folyók, a tavak, a tengerek. Aztán a lajhár saját szőrét szórta a sziklára. A szőr lassan zölddé változott, és friss fű, bokor, fa lett belőle. Harláj egy ideig elégedett volt magával, de idővel rájött, hogy még sok mindent tehet. Szeme csillogásából megteremette a napot és a holdat. Ezután több lajhárt hozott létre, és betelepítette vele a most már ragyogó zöld bolygót, amit Földnek nevezett el. A lajhárok békében éltek, minden nap áldozatot vittek az istenüknek, de Harlájnak ez nem volt elég. Megteremtette az eget, az állatokat, az évszakokat, a többi bolygót, a vulkánokat, a felhőket, a villámokat, és végezetül az embereket. Az emberekre kivételesen büszke volt.

Ezt mondta a bolygó lakóinak:

– Ezt a bolygót azért hoztam létre, hogy itt boldogan élhessetek. Szaporodjatok, tegyetek amit akartok, szabadok vagytok, viszont ne tegyetek semmi gonoszat egymás ellen. És legfőképp: Soha ne felejtsetek el engem! Hozzatok nekem áldozatot, gondoljatok rám minden nap, csak erre kérlek titeket! – Miután befejezte a beszédét, Harláj fölemelkedett az égbe.

Ezután nagyon álmos lett ettől a sok teremtéstől. Egy nagyon, nagyon hosszú álomba merült, és több ezer évig fel sem kelt. Az első pár évben még minden terv szerint ment, béke volt a Földön, de egy idő után  az emberek elfelejtették Harlájt, és egyre gonoszabbá változtak. A leggonoszabb a vezérük, Berem volt. Az emberek fölülkerekedtek a többi élőlényen, és egy 100 éves háború után már teljes hatalmuk volt a Föld felett. És nem csak az élőlényeken uralkodtak, de lassan tönkretették a Földet is. Beremnek olyan sok hatalma lett, hogy Istenné emelkedett fel.

Pár ezer évvel később Harláj fölébredt az álmából, és látta, hogy az emberek nem tartották be, amit mondott nekik. Megpróbálta eltüntetni az embereket, hogy újra béke legyen, de Berem hatalmas seregével és erejével elűzte Harlájt. Soha nem térhetett vissza, és így lett, hogy az emberek lettek a világ urai.

2 comments on “Lajhárizmus

Vélemény, hozzászólás?