Kultúra (Kerék Rebeka cikke)

Mikor a rovatválasztásra került a sor, a csibéből eleinte csak ketten akartuk ezt a fajtát elvállalni… de ahogy egyre előrébb haladtunk a munkafolyamatban, néhányan csapódtak hozzánk, születtek a rovatba illő cikkek, és az ötletek. Hogy miért is ezt választottuk? Én személy szerint azért, mert érdekel. érdekel a kultúra, érdekel a művészet, a tudomány, a történelem, érdekelnek a festmények, és a világban zajló eseményekről készült fotók. Mind-mind kultúra…

Mit is jelent számunkra a kultúra? Ez a szó rengeteg látszólag különálló témát kapcsol össze, a Csontváry kiállítástól egészen a tudományosabb gondolatokig… Nagyon sokszínű és változatos, szinte bármi idetartozhat!

De ha mégis néhány szóval le kéne írni, talán ezek lennének: Könyvek, művészet, érdekes, gasztronómia, és még sok más szó. Talán azért is érdekel minket a kultúra, mert benne van a hétköznapjainkban. Átitatja a levegőt töri órán, és érezni lehet ha egy szürke, esős hétvégén mikor a család elmegy egy színházba. Árad a múzeumokból, és még akkor is ott van, ha rajzórán egy híres festményt kell elemezni.

Eleinte még nem nagyon tudtuk, hogy mi is legyen ebben a rovatban, de most már kezdenek körvonalazódni a cikkek, a témák, és az, hogy mi is lesz belőle. Kiállításokról írt kritika, politikai helyzet a szemszögünkből, felmérések és következtetések, egyaránt helyet kapnak a kultúra rovatunkban. Az itt található cikkekkel sokféle célunk van: érdekességekkel szolgálni annak, aki kíváncsi, kedvet csinálni a tizenéveseknek a kulturális programokhoz, felhívni az emberek figyelmét egyes problémákra,  vagy összefoglalni, mit gondol a többség bizonyos témákkal kapcsolatban. De talán a legfőbb célunk az, hogy megmutassuk a világnak: Mi, 13 és fél évesen így látjuk a kultúrát, így gondolkozunk, és ez érdekel bennünket!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?