KFC vs McDonald’s – Szubjektív összehasonlítás – Kovács Emma, Juhász Lili

Mivel a KFC és a McDonald’s a két közel legépszerűbb gyorsétterem a tizenhárom éves korosztályban, úgy gondoltuk, megnézzük, mégis melyik a jobb. Az iskolához legközelebbi éttermeket választottuk, mivel oda sokan járnak az évfolyamról. Szempontok szerint haladtunk, amelyek között ott volt a higiénia, a kiszolgálás, a hangulat és persze mindenki kedvence: a sültkrumpli. Ezeket tízes skálán pontoztuk. Tudjuk, hogy az éttermek színvonala változó lehet, de úgy gondoljuk, hogy ugyanazoknál az étteremláncoknál hasonlóak az elvárások.

A higiénia mindkét helyen jobb volt, mint amire számítottunk. A KFC nyolcat, a Meki kilenc pontot kapott a tízből. Itt figyelembe vettük az asztalok és pultok tisztaságát. Következő szempontunk a hangulat volt, itt mindkét étterem a maximális pontot kapta. A KFC a modern stílusáért, a McDonald’s a barátságos hangulatért.

Mikor a pulthoz értünk, két sültkrumplit kértünk mindkét helyen, ekkor elindítottunk egy stoppert, hogy megtudjuk, milyen gyors a kiszolgálás. Az állás nagyon szoros, hiszen a McDonald’s-ban egy perc negyvenkilenc másodperc, a KFC ben pedig egy perc negyvennégy volt az eredmény. A gyorsaságon kívül a kiszolgálók kedvességét is figyelembe vettük. Ebben a KFC győzedelmeskedett, kilenc ponttal.

És a legfontosabb szempontunk: a sültkrumpli. Korábbi felmérésünk szerint ez az, amit mindenki minden ételhez kér. Szubjektív véleményünk szerint a Mekiben jobb a krumpli, így kilenc pontot kapott. Csak azért nem kapott maximálisat, mert nem igazi krumpliból készült. A KFC-ben sem volt rossz a krumpli, de ott a csirke vezet.

Igazából nem lehet eldönteni, melyik a jobb gyorsétterem, hiszen mindenkinek más az ízlése. A gyorsétterem-túránkkal azt akartuk bizonyítani, hogy mindennek van előnye és hátránya.

One comment on “KFC vs McDonald’s – Szubjektív összehasonlítás – Kovács Emma, Juhász Lili

Vélemény, hozzászólás?