Gasztro kérdőív –  A tizenhárom évesek és az étkezés – Kovács Emma

A tizenhárom éveseknek sok szokása van, mindenkinek különböző. Így az étkezés is más. Négyen úgy döntöttünk, hogy egy kvíz segítségével feltérképezzük ezeket a szokásokat. Ötvenen töltötték ki ezt a kérdőívet az évfolyamból, így volt miből dolgozni.

A reggeli sokak számára nem egy szokásos tevékenység, a mindennapos rohanás megnehezítheti ennek az étkezésnek a kimenetelét. Ezzel szemben vannak, akik minden napot így kezdenek. Ők általában rántottát, szendvicset, tükörtojást esznek, de a legnépszerűbb a müzli.

Az ebédet legtöbben az iskolában fogyasztják. Itt van választék, ezért mindenki mással tömi a hasát. Legtöbben a húsért vannak oda, de népszerűek a tésztaételek és végül a desszertek se maradnak ki a sorból, mindenki imádja a palacsintát.

Vacsorára sokan fogyasztanak szendvicset és salátát, páran maradékot esznek.

A főétkezéseken kívül nincs, aki ne enne semmit. Néhányan gyümölcsöt, péksüteményt falatoznak, de népszerűek az édességek.

Összességében az egészséges és az egészségtelen táplálkozás egyaránt jelen van a tizenhárom évesek életében. Ezen változtatni nem nagyon lehet, hiszen nem könnyű bármilyen szokásos ételről lemondani. Mi azért megpróbáltunk jobb útra térni és mindenkinek ajánljuk ezt az életmódot, mert semmitől se kell elszakadni. Bármit meg lehet csinálni egészségesen. Hogy ezt szemléltessük, videókat csináltunk finom és tápláló ételekkel.

Vélemény, hozzászólás?