Élsportolók – Smets Anna

Pénteken hazamész a suliból és arra gondolsz hogy milyen jót aludnál ha nem kellene reggel 7:00-kor felkelned és elmenned edzésre. Hát pedig muszáj ha ilyen magas szinten sportolsz valamit, nagyon megterhelő. Itt vannak az előnyei és hátrányai a magas szintű sportnak.

Hátrányok:

A barátaid elmennek bulizni vagy mozizni és te otthon ülsz és lefekszel korán, nagyon korán, és reggel korán fogsz felkelni azzal a tudattal hogy: AAAH nem akarok felkelni, nem akarok edzésre menni. Pedig ha ezen a szinten akarsz sportolni akkor muszáj  felkelni. Akár suli előtt is el kell menned edzésre és késve érsz be órára. Nagyon sokat hiányzol, bár valaki ennek örül. A sérülések minden sportoló rémálma. Lesérülsz és szüneteltetni kell egy ideig a sportot ami azt is jelenti hogy lecsúszol az adott szintről. Az ilyen korúak testét nagyon megterheli már eleve a tanulás, és még hozzá jön a sport.

Előnyök:

Ha elmész egy versenyre és nyersz,  vagy nagyon jó helyezést érsz el, tudod hogy ezt most megérdemelted és nagyon sokat dolgoztál ezért. Ez mondjuk nem feltétlenül az élsportolókra vonatkozik hanem azokra, akik sportolnak egyesületben vagy csapatban. Tudjátok jól hogy milyen jó a közösség egy ilyen helyen, sok barátot szerzel itt is és nem csak az iskolában számítasz barátokra. Az edződdel is nagyon jó kapcsolatot ápolsz, hiszen ő is része ennek a munkának, amivel idáig eljutsz. egy sportoló életében a legeslegnagyobb dicsőség az Olimpia, ha oda kijutsz egy hős vagy még akkor is ha nem nyersz(a 2016-os Olimpiát Rio de Janeiróban tartják). A magyarok közül összesen 295-en jutottak eddig ki az Olimpiára.

Vélemény, hozzászólás?