Egy tragikus iskolába menet – Fernezelyi Sára, Bek-Balla Flóra, Skáre Trisztán

SZÖVEGKÖNYV

Kora reggel volt. Félhomály. Rossz előérzetem volt. Szokásos napi rutinom után elindultam. Nagyon örültem, mert elértem a buszt. De ekkor vettem észre. Egy ember követett. Fura helyzetjelző volt nála.

Nem értettem miért volt a nyomomban. Elindult a busz. Sok fura dolog mellett haladtunk el. De úgy éreztem mintha ezeket a dolgokat még sosem láttam volna erre, pedig minden nap erre járok.

Először csak járókelők jöttek, kis viskók és egy repülő. De ezután szörnyű dolog történt. Először csak elmentünk egy kutya mellett. És ekkor. Az a fura alak aki mögöttem jött megnyomott egy gombot és ekkor. Kidőlt egy villanyoszlop. Szörnyű volt. A pózna egyenesen a kutyára dőlt.

De ez még csak a kezdet volt. Csak elterelte a figyelmünket. Mert ekkor még szörnyűbb csapás jött.

Egyszer csak egy repülő húzott el mellettünk. Minden olyan gyorsan történt. Semmit sem láttunk. Az egész területet füst borította be. Nagyon fura volt. Csak később jöttem rá, hogy egy bomba volt. Egyet nem értettem. A robbanás pont mellettünk történt. Ám velünk nem történt semmi.

Mellettünk minden elpusztult. Minden odaveszett. Ám a busz sértetlen maradt. De nagyon fura volt, hogy rajtam kívül mintha senki sem látott volna semmit.

A busz úgy ment tovább mintha minden a legtökéletesebb lenne.

Ám a legeslegfurább csak ezek után történt.

BEÉRTEM A SULIBA NYITÁSRA!!!

DSC_0099

KÉSZÍTŐ FÁZIS

Nagyon érdekes volt ennek a filmnek az elkészítése. A stop motion része több mint 300 képkockából áll és mégis alig 1 perc lett. És amint a time lapse-ben láttok az csak egy kocka elkészítése.

Először elkezdtük elkészíteni á körülbelül a 40. kockánál elrontottuk és újra kellett kezdenünk. Nagyon sok idő volt és sajnos nem mindig sikerült teljesen átmásolni az alakokat.

Eleinte úgy terveztük, hogy egy 13 éves egész napját jelenítjük meg, ám nagyon elnyúlt és nem tudtok az egészet megcsinálni.

Nagyon fárasztó volt és pár változtatás azért kellett, hogy lerövidítsük a filmet. Mondjuk a bomba ötlete is később jött, hogy a hátteret el lehessen távolítani.

Nagyon jó volt csinálni, bár elég pepecs munka, ha több időnk lett volna rá, akkor sokkal több képet tudtunk volna csinálni és sokkal egybefüggőbb lett volna.

Ajánlom, hogy egyszer próbáljatok meg ilyet csinálni, nagyon jó móka.

One comment on “Egy tragikus iskolába menet – Fernezelyi Sára, Bek-Balla Flóra, Skáre Trisztán

Vélemény, hozzászólás?