Biztonsági kérdés – Pusztai Pálma

Úgy érezzük, hogy ezzel a témával kevesebbet foglalkoznak mostanság, mint kéne. Hogy mi a téma?

Mint két lány, akik minden este egyedül mennek haza a sötétben, néha egy kicsit veszélyeztetve érezzük magunkat. Azon kezdünk el gondolkozni, hogy ha most mellettünk elsétáló 100 kilós férfi megtámadna, nem tudnánk mit csinálni ellene.
Szerintünk fontos, hogy abban az esetben, ha ez tényleg megtörténne, meg tudd védeni magadat.
Például: “Az egyik barátnőm mesélte, hogy az ő egyik táncos társát úgy rabolták el 4 ÉVRE, hogy suliból hazafele menet, leparkolt mellette egy kocsi, és a benne ülő férfi azt hazudta, hogy a kislány anyja küldte, hogy vigye haza. A kislány hitt a férfinek, majd évekig nem látták.”- Pálma

De van olyan eset, ami sikertelen volt a merénylő számára.
“Zene sulis barátnőm mesélte, hogy egyszer az iskola előtt várta anyukáját, amikor hozzá is félrehúzódott egy kocsi, és a vezető azt mondta, hogy ma ő viszi haza. A lány nem hitt neki és berohant az iskola portájához.”- Luca

“Elizabethet 14 éves korában rabolták el, az ő és a húga szobájából. Ám az eset alatt a kislány húga nagyon is ébren volt. Amikor a rendőrök megkérték, hogy adjon nekik leírást a merénylőről, sajnos nem tudott. Viszont 9 hónappal később a lány felismerte az elkövető hangját. A kertészük volt az. Elizabeth sikeresen visszakerült a családjához.”

– http://www.life.hu/csalad/20140912-elrabolt-gyerekek-akik-cmegmenekultek-a-fogvatartoiktol.html

” Egy szintén Elizabeth nevű 14 éves lányt az erdőn keresztül vitte az elrablója (csak azért hogy jobban megzavarodjon), utána egy föld alatti helyiségben tartotta, éhségben és kínok között. Viszont a kislány okos volt, és ahelyett hogy megpróbált volna elszökni, inkább a férfi bizalmába férkőzött. Ez sikerült is neki, és egy idő után a férfi tényleg elhitte, hogy Elizabeth önszántából van ott vele. Annyira bízott benne, hogy a telefonját is odaadta neki, hogy játszhasson rajta. Persze a kislány azonnal segélykérő üzenetet küldött édesanyjának. Amikor ezt elrablója ezt megtudta, megkérdezte Elizabethet, hogy szerinte mit csináljon. A kislány azt mondta neki: “Fuss.” Végül a merénylőt elkapták, Elizabeth pedig visszakerült a családjához.”

-http://www.life.hu/csalad/20140912-elrabolt-gyerekek-akik-cmegmenekultek-a-fogvatartoiktol.html

Csak azt szeretnénk üzenni ezzel, hogy ne higgyétek azt, ha a videó játékban megy a bunyó, az a való életben is fog. Mindegy hogy szülő, vagy gyerek vagy, próbálj meg tenni a védelmedért, és ne hagy semmit a véletlenre.
(Személyes javaslatok: Krav-maga;

szülői jeszó: találjatok ki a szüleiddel egy jelszót, ezekre az esetekre; Ninjutsu; )

Vélemény, hozzászólás?