Az életük fontos része – A gyorséttermek – Emma és Lili

Ha a barátaiddal éppen találkozol, vagy rohansz valahova, akkor nincs más választásod: gyorsétterembe kell menned. Ez nem is olyan rossz, hiszen mindenki számára ideális és finom, még ha egészségtelen is. Az évfolyamról huszonöt embert körbekérdeztünk, hogy mi a véleménye ezekről a kajáldákról, milyen gyakran jár oda, hogy a KFC és a McDonald’s közül hol eszik szívesebben, és mit.

A legtöbben nagyon egészségtelennek, de közben iszonyatosan finomnak tartják ezeket az ételeket. Van, aki szerint undorító, mások hizlalónak mondják. Ennek ellenére általában mindenki útba ejti havonta egyszer-kétszer. A huszonötből egyvalaki mondta azt, hogy soha nem jár gyorsétterembe.  Egyesek azt mondják, hogy néha nem árt, de szokást nem érdemes belőle csinálni.

A KFC és a McDonald’s a két közel legnépszerűbb gyorsétterem a tizenhárom éves korosztályban, éppen ezért választásra késztettük társainkat, hogy döntsenek, hol esznek szívesebben. A huszonötből tizenketten A McDonald’s-t, a többiek a KFC – t preferálják. Így határozottan kijelenthetjük, hogy nagyon szoros az állás. Mindkettő helyen egyaránt szeretik a sültkrumplit, amit minden ételhez kérnek, ezen kívül a wrap – et is kedvelik. A Mekiben népszerű a fagyi, a sajtburger, és a csirke nuggets. A KFC – ben a csirkekosarat kedveli mindenki.

Egybevéve, a gyorséttermek szereplői az életünknek, még akkor is, ha mindenki máshogy viszonyul hozzájuk. Szerintünk havonta egyszer, maximum kétszer nem okoz gondot, ám a rendszeres fogyasztás egészségtelen. Ráadásul nem tudjuk pontosan, hogy miből készül, amit viszont tudunk, az nem igazán biztató. Mivel senkinek sem akarjuk elvenni a kedvét, nem áruljuk el a hírhedt összetevőket.

Vélemény, hozzászólás?