Állatok és a tizenhárom évesek – Gelencsér Rebeka

allatok

Legutóbb egy felmérést csináltam arról, hogy a kortársaimnak (12-14 éveseknek) mi a véleményük az állatokról. A fenti diagramban jól látható, hogy azok közül, akik kitöltötték a kérdőívet (22 ember), a legtöbben szeretik az állatokat. Továbbá kiderül, hogy a legtöbb ilyen korúnak van háziállata. Ezeknek a többsége kutyát tart, a dobogó második fokát pedig a macskatartók foglalják el. Harmadikként talán a teknősbékát kéne megemlíteni, de ez nagyon kicsi számmal győzte le a többit (törpenyúl, hullámos papagáj, aranyhörcsög). Még azt is megtudhattuk, hogy a kedvenc állatok listájának élén is a kutya áll, de a macska és a mókus is nagy népszerűségnek örvend. Érdekes, hogy amikor megkérdeztük, hogy miért az a kedvenc állatuk, akkor a többség a cukiságukra hivatkozott, vagy azt írta, hogy ,,MER”, de egész érdekes válaszok is születtek, amik közül párat bemásolok ide:

Mert lehet rájuk számítani; Mert szőrös és mindenki fél tőlük (én nem); Mert nagyon cukik, és jótékony hatással vannak a környezetre.; Mert az áll hozzam a legközelebb:

Ezekből kiderül, hogy a mai tinédzserek többnyire állatbarátok, és azon belül is az emlősöket részesítik előnyben. Mondjuk nekem ennek ellenére az volt a kedvencem, amikor valaki azt írta, hogy a tarantula a kedvenc állata, mert szőrös és mindenki fél tőle, csak ő nem 🙂

2 comments on “Állatok és a tizenhárom évesek – Gelencsér Rebeka

Vélemény, hozzászólás?