Állatbarát helyek Budapesten – Zimmermann Orsolya, Flakstad Janka

Manapság egyre több embernek van háziállata. Így aztán egyre többen akarják magukkal vinni kedvenceiket (főleg a kutyákat), egyre több helyre, például éttermekbe, kávézókba vagy bevásárlóközpontokba.

Budapesten mostanra nagyon sok hely nyílt, ahová be lehet vinni magunkkal  négylábú barátainkat. Nagyon sok olyan hely van, ami állatbaráttá vált. Ilyen például az ALLEE bevásárlóközpont, ahová az üzletházba be lehet vinni kutyát bár egyes boltok nem engedik be őket.

Nyílt egy pár, kifejezetten “állatos” hely, ahol rengeteg különböző állat lakik, mint például kaméleonok, macskák, és tengerimalacok. Ilyen hely a ZOO CAFÉ, és a CAT CAFÉ. Bevásárlóközpontok közül is egyre több hely engedi be a kedvenceinket. Ez nekünk, mint állatbarátoknak nagyon nagy könnyebbség, mert így ha elmegyünk valahová, nem kell egyedül otthon hagyni az állatainkat.

Vannak, akik viszont nem kifejezetten örülnek, hogy állatok veszik őket körül miközben ebédelnek. Sokak szerint ez nem higiénikus, mert ki tudja, milyen betegsége van a kutyának – vagy a Cat Café esetében például, a macskáknak.

Volt egy olyan eset, hogy egy gyerekorvos a kutyáját minden nap bevitte a rendelőjébe, ahol terápiásként alkalmazta. Minden nap elvitte magával a munkába, és miközben oltást adott a gyerekeknek, azok a kutyát simogatták és sokkal jobban megnyugodtak. Mindig engedélyt kért a szülőktől, megkérdezte, hogy gyermekeik közelébe engedheti-e az ebet. Egyszer viszont egy anyuka (úgy, hogy igent mondott a terápiás kutyának) feljelentette a doktort, aki többé nem vihette be a rendelőbe a kutyáját, Rexet.

Véleményünk szerint ebben az esetben a nőnek igaza is volt és nem is. Igaza volt, mert az orvosnak nem volt engedélye a kutya rendelőbe engedésére. Ráadásul akinek nincs kutyája, az nem érti meg, hogy egy kutya nem ellenség, és nem fertőző, főleg ha gyerekek közé engedik. Nem volt igaza, mert a kutya nagyon jót tett a gyerekeknek, és semmi baj nem volt vele.

Mindenesetre szerintünk jó dolog, hogy egyre több helyre lehet bevinni az állatainkat és reméljük, hogy a jövőben még több hely válik állatbaráttá.

 

A cikkben megemlített helyek, és az orvosos történet forrása:

ALLEE Bevásárlóközpont (http://allee.hu/)

Zoo Café (http://www.zoocafebudapest.hu/)

Cat Café (http://catcafebudapest.hu/)

A történet forrása: https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/kutya-a-gyerekorvosi-rendeloben/

Vélemény, hozzászólás?