A Minecraft review-je – Csukás Márton

FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ KATEGÓRIA ÉRZÉKENYEN ÉRINTHETI A SOHA NEM JÁTSZÓ, FŐLEG NŐNEMŰ ÉLŐLÉNYEKET!

A minecraft egy 2009-ben készült, eredetileg egy svéd programozó, majd a Mojang által publikált kreatív, szabadon építkezős játék, amelyben a játékosok szabadon alkothatnak kreatív, túlélő”, és kaland játékmódokban. Jellemzője a játéknak, hogy majdnem az összes textúra és objektum 3d-s kocka alakú. A Minecraft összesen 14 platformra van kiadva, és a PC verzióra rengeteg mod (kiegészítő) készült. A Minecraft már 2011-ben kapott egy díjat, majd 2012-ben, és 2015-ben pedig mindenidők harmadik legtöbbet eladott játékává vált. A minecraft-ban igazából nincs semmilyen cél, amit a játszónak el kell érnie, szabadon ölheti a szörnyeket, szabadon építkezhet, és szabadon fejlődhet különböző teljesítmények elérésével. A játékban szervereken keresztül lehet más emberekkel játszani, de lehet egyszemélyes módban is, ahogy az ember kívánja. A játék világa gép által random generált, és ezért ugyanazt a világot kétszer nem kaphatjuk meg. A minecraft könnyen okozhat függőséget, éppen ezért nem ajánlott túl sokat játszani vele. A gépigénye elképesztő kicsi, a grafikája pedig mivel ez a stílusa, pixeles és voxeles. A játékélménye nagyon jó tud lenni, bár könnyen fel lehet kapni a vizet más játékosoktól. Túlélő módban egy nagyon lényeges dolog az úgynevezett kraftolás. Itt a játékosoknak természetes nyersanyagokból (mint például a fa és a kő) kell kraftolniuk különböző blokkokat, eszközöket, és tárgyakat. Kreatív módban a játékosnak elérhetővé válik az összes nyersanyag, blokk, és eszköz, tud repülni és bárhova tehet és vehet el blokkokat. A többjátékos módokban az emberek beszélhetnek és kommunikálhatnak egymással ha felmennek ugyanarra a szerverre. Játszhatsz továbbá csak a te barátaiddal ugyanazon a wifi-n, ha megosztod a játékodat. Igazából a minecraftot elég kevés másik játékkal lehet összehasonlítani, annyira egyedi és különleges.

Összesített értékelésem: 8.5/10

Közös értékelés (átlag): 8.5/10

3 comments on “A Minecraft review-je – Csukás Márton

 1. FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ KATEGÓRIA ÉRZÉKENYEN ÉRINTHETI A STATISZTIKÁKAT SOHA EL NEM OLVASÓ, FŐLEG HÍMNEMŰ ÉLŐLÉNYEKET!
  Az Entertainment Software Association kutatásából kiderült, hogy a nők a játékosok negyvennyolc százalékát teszik ki, és sok szülő (így nő is) játszik együtt a gyermekével. (Forrás: http://www.gamestar.hu/statisztika-kutatas-noi-jatekosok-konzol-pc-mobil-social.html)
  Így nem igazán hiszem, hogy az a negyvennyolc százalék, azaz majdnem a fele mellett továbbra is meg kéne tartanunk az “ilyet csak a fiúk játszanak” nézetet. Főleg, mivel én is elolvastam a fent látható cikket, nőnemű létemre, és azt hiszem, egyelőre nem kaptam szívrohamot. Legalábbis úgy érzem. De persze lehet, hogy csak később fognak kijönni rajtam a tünetek, miután elküldtem ezt a hozzászólást.
  Én magam is kipróbáltam egyszer a MineCraftot, és remek játéknak tartom, valamint teljesen uniszexnek. Egyáltalán nem nemtől függő, hogy szeretsz-e játszani vele, vagy nem. A többi, hasonló figyelmeztetéssel kezdődő cikkhez nem tudok hozzászólni, mert egyik játékot sem próbáltam még ki, bár egészen biztos vagyok benne, hogy vannak lányok, akiket pl. érdekel a 19. századi London világa, avagy a foci, bármilyen hihetetlen is. Viszont mindet elolvastam, és – mily meglepő! – még életben vagyok.
  Mindenesetre azért köszönöm a figyelmeztetést.
  További jó játékokat és sikeres cikkeket kívánok!

Vélemény, hozzászólás?