A 13,5 évesek ízlése (Nagy Simon Samu cikke)

Kíváncsi voltam, hogy ki milyen ételt szeret, illetve ki mit tart a kortársai közt a legnépszerűbbnek. Ezért csináltam egy felmérést arról, hogy mit szeretnek enni a 13,5 évesek. Az szerepelt a kérdőívben, hogy ki melyik 5 ételt kedveli a legjobban, és, hogy ki mit tart a legnépszerűbbnek a kortársai közt. A legtöbben a Pizzát említették, mint a 13,5 évesek kedvenc ételét. A második helyen a különféle édességek szerepeltek.

Kíváncsi voltam arra is, hogy kinek mi az 5 kedvenc étele, arra is legtöbben a pizzát válaszolták, de népszerűek voltak a húsételek is. Az utóbbi meglepett.

pizza

Érdekelt az is, hogy ki milyen ételt tud készíteni. A válasz alapján a tojásból készült ételeket tudják a legtöbben készíteni, illetve palacsintát/goffrit és tésztát. A tojásból készült ételek többsége egyszerű, de nem gondoltam, – bár én is tudok készíteni ilyeneket – hogy ilyen népszerűek. Miután megcsináltam a 13,5 éves kérdőívet az jutott eszembe, hogy a patrónusok gyerekkorában vajon mi volt a legnépszerűbb 5 étel, és ők mit szerettek. A felmérés alapján a rántott hús és a palacsinta nyert. Kíváncsi voltam arra, hogy a patrónusok szerint mi az 5 legnépszerűbb étel a 13,5 évesek körében. A kérdezettek szerint a pizza és a hamburger a legnépszerűbb.

Összehasonlítva a kettő hasonlít, érdekes abból a szempontból, hogy ezek szerint a tanárok is ismerik a mai 13 évesek ízlését, bár ezeken kívül más nem nagyon stimmelt.

 

Vélemény, hozzászólás?