Hogy öltözz a stílusodhoz?

Alfa Béta Gamma! Lányok! Köszönjük, hogy kitöltöttétek a tesztünket. Akik kitöltötték, azok most megtudhatják, hogy milyen típusúak: tavasz nyár ősz vagy tél és azt is, hogy ezen belül hova tartoznak. Miután megtudtátok ezt az új információt azután azt is megosztjuk, veletek, hogy hogyan öltözetek ehhez mérten.

Névtelen kép

Smets Anna: lágy őszi típus
Dana: sötét őszi típus
Flakstad Janka: téli-tavaszi típus
Futó Dániel: sötét őszi típus
Gergő: Őszies-téli
Salzmann Márk: világos nyári típus
Titz Liza: élénk tavaszi típus
Kornis Anna: őszies tavaszi típus
Perry: őszies
Kerry: meleg nyári típus
Kovácsi Regina: meleg tavaszias típus
Marosi Luca:hideg téli típus
Bek-Balla Flóra: hideg nyári típus
Sipocz Emm: hideg téli típus
Zimmermann Orsi: lágy őszi típus
Hanna: hideg téli típus
Timi: világos nyári típus
Berry: hideg tél típus
Mörk Márta: őszi típus néhány tavaszi tulajdonsággal
Luce: meleg őszi típus
Fekete Iván: sötét őszi típus
Ágó: tavaszi típus
Borisz, Petra: téli, nyári típus
Blasi: tavaszi típus
Pusztai Pálma Sára: sötét ősz típus
Jancsika: meleg őszi típus
Trisztán: nyári-őszi típus
Fél Andrea: sötét tél
Jézuskrisztus: élénk tavasz
Malata Max: lágy őszi típus
Ésik Luca: hideg tél
Bérces Eszter: élénk tél
B.Peti: meleg tavasz
s: sötét ősz
Gabor: ősz
Főkolompos: lágy tavasz
Liza: lágy ősz
Lau: tiszta tavasz

Tavaszi típus:
Nektek mi jut eszetekbe a tavasz szó hallatán? A legtöbb embernek virágok és színek, de így 2016-ban a farmer is előkerül az emberek gondolataiban. Most tavasszal a 70 évek élik reform-ukat.A tavasz az újászületés időszaka, mikor a virágok ismét megmutatják magukat, emellett a természet szépsége beleivódik az emberekbe is.
A Tavasz típusúlányokban van valami törékenység, amit bőrük különleges világos, barackos fénye kölcsönöz. Az arcuk sokszor érzékeny, de a pólusaiknak köszönhetően könnyen lebarnulnak viszont ha beköszönt a zord téli időszak képesek hetek alatt lekoptatni a szép aranybarna bőrüket.
Színeik: melegek, élénkek és világosak.

A Tavasz típus színes és boldogságot sugároz az emberekbe.
Főbb jellemzők
Haj: aranyló alaptónusú szőke, szőkésvörös, vörös, középbarna, világosbarna.
Szem: a szemszín változatos, figyelemfelkeltő, melegségtől sugárzó sokszor változó szemszín is jellemzi: ha valaki szomorú általában zöldesebb árnyalatra vált a szeme, de ha boldog akkor ismét az eredetire tér vissza
Bőr: az arcszínt barackos árnyalatú, arany tónus színei jellemzi.
A Tavasz típus színpalettája a nagyon világos, meleg színektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Sokszor a tavaszi típusú emberek elkövetik azt a hibát, hogy nem meri hordani a világos élén telített színeket, pedig nagyon jól mutat rajtuk.
Tavasz típust is három alcsoportra oszthatjuk. Sokatokat kettő csoportba is besoroltuk, ez azért van, mert van bennetek kisebb átmenet.
Meleg Tavasz
(Tavasz-Ősz)
Az egyik legkülönlegesebb típus, színei élőek, elvenek, sugárzón melegek.

Élénk Tavasz
(Tavasz-Tél)
Ragyogó megjelenésű, igazán feltűnő jelenség, akinek szinte minden jól áll.

Világos Tavasz
(Tavasz-Nyár)
Törékeny, kislányos báj és romantikus könnyedség jellemzi ezt a típust.

Nyári típus:
A nyár egy gyönyörű évszak! A nyár a mi fejünkben a szabadságot a pihenést és a boldogságot jelképeziA nyári napsütésben színüket vesztik a fák és a virágok. Nyár típusba tartozó lányok megejelenése klasszikus elegnciát sugall. Ezeknek a lányoknak nincsenek annyira karakteres vonásai. Szerintem a nyári típus a lehető legváltozatosabb. A nyári típus sokszor az egyszerű világos bőrű szeplős lányokra jellemző. De akár kreol bőrű lányokra is rá lehet ruházni ezt a típust. A Nyári lányok pasztell típusúak , akit a lágy, visszafogott színek tesznek bájossá.

Színeik: hidegek, világosak és törtek
Haj: hamvasszőke, hamvasbarna, hamvas-ezüstös A hajnak nincs vöröses fénye.
Szem: A szem színe nem üt el élesen a hajtól, az arctól. Szürkéskék, szürkészöld, világosbarna szemszín a jellemző erre a típusra.
Bőr: az arcszínt hűvös alaptónus jellemzi (világos porcelán, rózsás, vagy olívaszínű az arcbőr). Az anyajegyek és szeplők is hamvasbarnák, szürkésbarnák.

A Nyár típus színpalettája a nagyon világos.Az árnyalatok, melyek a többi típust fáradttá, öreggé teszik, a Nyár típust életre keltik, és sugárzóvá, színessé varázsolják.
Hideg Nyár
(Nyár-Tél)
Hűvös szépség, színei közel állnak a Tél típushoz, de sokkal visszafogottabb.

Lágy Nyár
(Nyár-Ősz)
Finom elegancia, misztikus színek teszik ezt a típust különlegessé, ami ahhoz képest, hogy mennyire eltér a többi nyári típustól nem is lehetne más hova sorolni.

Világos Nyár
(Nyár-Tavasz)
Az igazi pasztell, a színeit légies könnyedség és finom elegancia jellemzi.

Őszi típus:
Azok a lányok, akik ebbe a típusba tartoznak, sárgás-aranyos vagy halvány pezsgőárnyalatú bőrrel rendelkeznek. Jellemző rájuk a vöröses szeplő, mely élettel tölti meg tekintetüket.
Napozáskor felejthetetlen a jó minőségű naptej, mivel bőrüket hamar megégeti a nap.
Színeik:

Smink:
Ne használj színes spirálokat, kerüld hideg árnyalakú ruhákat és sminkeket, mert ezek túl harsányak lehetnek számodra. A színpalettán megjelenő színeket használd sminkeléshez, elsődleges színeid a barna (főleg a mély tónusú), az aranysárga, a sötétzöld, a barack illetve a bézs. Ha sötétebb a bőröd akár a feketét is választhatod. Neked a sminkelés fontos, viszont vigyázz az árnyalatokkal, mert könnyen fáradttá lehet tenni az arcod a nem megfelelő színekkel. A pilláidat sötétbarna szempillaspirállal hangsúlyozhatod leginkább.

Haj:
A hajszínetek a répa színétől a rézvörösig tart. A nyári és a tavaszi típussal ellentétben a ti hajatok nem sötétedik be az idő múlásával.

Szem:
A szem színe az aranybarnától az olajzöldön át a pávakékig igen sokféle lehet, általában meleg tónusú.

Öltözködés:
A cipőd ne legyen túlságosan magas sarkú, inkább lapos vagy közepesen magas. A színe barna, olívia, rozsdabarna vagy elefántcsont legyen. A táskából az egzotikus alakú áll jól, ami természetes anyagból készült és bőséges díszítéssel van ellátva. Harisnyából világosat vagy sötétbézst válassz. Ékszernek az arany, a sárga- és a vörösréz a legjobbak, de a fából, bőrből és elefántcsontból készült láncok és fülbevalók is jól állnak.

Alcsoportok:

1.Meleg ősz
Az egyik legkülönlegesebb típus, színei gazdagok, mint az őszi erdő falevelei.
Haj: vörösesbarna, vörös, aranyszőke.
Arcbőr: meleg bézs, csontszínű, gyakran szeplős.
Szem: topáz, mogyoróbarna, meleg zöld, pávakék.
Híresség: Marcia Cross, Orosz Barbi, Julianne Moore

2. Lágy ősz
A legvisszafogottabb ősz típus, színei finomak, puhák, kicsit füstösek.
Haj: középbarna, aranyszőke, szürkésbarna, szürkésszőke.
Arcbőr: bézs.
Szem: barna, mogyoróbarna, topáz, szürkészöld
Híresség: Kim Raver, Jennifer Aniston, Drew Barrymore

3. Sötét ősz
Sötét szemével és hajával igazán attraktív típus, akinek a sötét színek a legideálisabbak.
Haj: sötétbarna, gesztenyebarna, vörösesbarna.
Arcbőr: mézbarna, bronz, meleg olíva,  meleg bézs.
Szem: mogyoróbarna, fekete.
Híresség: Natalie Portman, Eva Longoria, Beyoncé, Julia Roberts

Téli típus:

„ Fehér, mint a hó és fekete, mint az ébenfa.” Így jellemezték Hófehérkét a mesében, aligha találunk találóbbat a tél-típus meghatározására.  Ha már Disney hercegnő, akkor nem csak a mérgezőalmás lány a hét haverjával tartozik ide, hanem Jázmin is, hiszen ez a típus a drámai kontrasztokról és ellentétekről ismert, szóval a hófehér bőrűek mellett a kreol bőrrel rendelkezők is ide sorolhatják magukat.

Bőr:
Alapszínük mindig kékesen hideg, porcelánszerű és áttetsző benyomást kelt. Nem a pirulós fajta és ez igaz napozásnál is, soha nem barnulnak le igazán, maximum némi halvány barnaságra tudnak szert tenni. Ellentétben viszont a típus másik képviselőjével, akit mindenki irigyel nyáron, mert hamar csoki barnává válnak. Nekik a bőrük télen is sötétebb az átlagnál, de nem aranybarna árnyalatú, inkább hűvös, olívzöldbe átmenő árnyalattal bír. Sajnos hajlamosak rá, hogy erőteljes kékes karikák jelenjenek meg a szemük alatt, ami nem feltétlenül a kimerültség jele, de azt egy könnyű alapozással pillanatok alatt el lehet tüntetni.

Haj:
Nem ragaszkodunk hűen a feketéhez, de az tény, hogy a sötét árnyalatok jellemzőek a tél-típus hajára. Kékesfekete, mélyfekete, barnásfekete vagy csak simán sötétbarna is lehet, viszont ami a férfiaknak nagyon jól áll, az a nők fő ellensége: hajukban korán megjelennek sajnos az első ősz hajszálak. Sötét színétől függetlenül, hamvas színárnyalat mindig található a hajában, pont mint a nyár-típusnak és ez a hamvasság itt is ezüstösen ragyogó, semmiképpen sem aranyló.

Szem:
Erőteljes árnyalatú szivárványhártyával büszkélkedhetnek, mely hangsúlyosan elüt a szem fehérjétől, soha nem látszik pasztellszerűen tompítottnak, még a keverékszínek sem, mint pl. a szürkéskék, de ezek nem is nagyon jellemzőek rá. Tiszta, határozott színek viszont annál inkább, mint a jegeskék, ibolyakék, mélykék, sötétzöld, sötétbarna vagy természetesen a barnásfekete.

Színek:
Az élénk, hangsúlyos színek ennek a típusnak állnak kétségkívül a legjobban, de ha már csak feketébe vagy hófehérbe bújtatjátok magatokat (nem csak a Nagy napon 🙂 ) az is mindenkit lenyűgöz és senki sem fog betegnek, élettelennek látni titeket. Mivel a kontrasztokról szól a tél, ezért a ruhatárat is e szerint érdemes összeválogatni. Legjobb választás: a fekete, hófehér, tiszta piros, királykék, és a neonszínek (ami ráadásul az idei év nagy slágere).

A tiszta tél színvilága:
Királykék, ibolyakék, harsány türkiz, magenta, tiszta piros, citromsárga, tiszta zöld, fekete, fehér. Legélénkebb színek variációját ez az altípus viselheti, rendkívül izgalmasan válogathatja össze a színeket egymással, 2-3 harsány színt is bátran hordat. Lehet játszani velük, sárga-piros, sárga-piros-zöld, ibolya-fehér, türkiz-magenta, de igazából minden sötét-világos párosítás megállja a helyét. Nem kell arra törekednünk, hogy egy visszafogottabb alapszín mellé választjuk a többi színt, vagy ha esetleg soknak éreznénk 3 különböző színt magunkon, akkor a fekete vagy a hófehér remek alap.

A hideg tél:
Jeges szürke, jeges rózsaszín, fukszia, málna piros, szilvakék, liláskék, fenyőzöld, vakondszürke. Az előző altípussal ellentétben a hideg tél színvilága nem tűri a túl élénk színeket, természetellenesen harsányan hathatnak. Jeges fényű, gyengébb színeket válasszunk, szürkés, ezüstös árnyalatok tökéletesek alapszínnek fekete-fehér helyett, mert ezek már túl szélsőségesnek számítanak. Lágyabb párosítások emelik ki az arc fényét legjobban, mint például a szürke-málna piros vagy a jeges szürke liláskékkel. Föld színek ugyanúgy kerülendőek, öregítik a megjelenést, fáradttá, színtelenné válik tőle arcbőrünk.

A sötét tél:
Meggypiros, citromsárga, narancssárga, tengerészkék, lila, ónszürke, tiszta kék, jeges rózsaszín. Karakteres alapszínek miatt itt tudnak igazán a neonszínek érvényesülni, vibráló élénk árnyalatokkal képes igazán harmonizálni a sötét haj és kreolosabb bőr. Ha esetleg a neonszínek nem állnak közel a természetéhez, túl soknak érezné, akkor is rengeteg élénk szín áll a rendelkezésére. Erős vonásait könnyen tompíthatja, ha alapszínnek feketét vagy grafit szürkét választ és azokat dobja fel merészebb árnyalatokkal. Kitűnő választás a jeges rózsaszín tengerészkékkel vagy  a tűzpiros szürkével, ha már unjuk a sok feketét.

Hírességek:
És végül, de nem utolsó sorban pár hollywoodi csillag, akik szintén ebbe a típusba sorolhatják magukat: Courteney Cox, Catherine Zeta-Jones , Audrey Hepburn és Eva Longoria.

Források:

http://www.kommunikacio-stilus.hu/stilus-nok/borszin-tipusok/32329/
http://fiftyshadesofwomen.blogspot.hu/2014/06/osz-tipus-vagy-sminkelesi-oltozkodesi.html
http://www.fashionfave.com/melyik-evszak-tipusba-tartozol-negyedik-resztel-tipus

Vélemény, hozzászólás?