13,5 évesen – (Bognár Dóri és Lakatos Réka cikke)

Dodi és én (Lakatos Réka) ma a 13 és féléves korról kérdeztük meg az idősebb embereket, hogy mik, azok, amikre emlékeznek, milyen élményeik voltak, milyen érzelmek kavarogtak bennük. A legtöbben olyan válaszokat adtak, hogy akkor még nem számítottak felnőttnek, nem volt rajtuk nagy teher, szabadok voltak, és, hogy sokat lehettek barátaikkal. Másoknak viszont ez egy igen nehéz év volt, készültek a középiskolába.

 

Dodó nagymamájával is beszélgettünk, azt mesélte, hogy amikor ő volt 13 és fél éves, akkor zajlott a forradalom. Neki nehéz lehetett ez az időszak. Megemlítette a barátnőjét, akivel mindig együtt voltak és segítették egymást a nehezebb időkben.

 

De ha ebbe alaposabban belegondolunk akkor az a kérdés fordul meg a fejünkben, hogy melyik 13 és fél évesen nincs teher, hiszen ebben az időszakban kell felvételizni, ilyenkor a szülők már nem úgy bánnak a velünk, mint egy 6 évessel, de még nem is úgy, mint egy felnőttel. Egy dolog biztos: nehéz ez a korszak, kellenek barátok, akik átsegítenek téged ezeken a nehéz korszakokon, és akinek van, barátja az szerencsésnek érezheti magát.

 

Vélemény, hozzászólás?