13 évesek és a filmek – Fél Andrea, Takács Petra

A legtöbb ember szereti a filmeket,mivel kikapcsolódásul szolgálhat egy stresszesebb hét vagy nap után. Elfelejtheted a problémáidat, és átélheted a film nyújtotta élményeket. Beleképzelheted magad a szereplők helyébe. A kérdőívem a 13 évesek és a filmek viszonyát vizsgálta. Több fajta elképzelés és eredmény született a kérdéseimmel kapcsolatban. Ezeknek az eredményeit láthatjátok itt.

Első kérdésem a filmes műfajokkal volt kapcsolatos, melyben arra voltam, kíváncsi, hogy a 13 évesek körében melyek a népszerűbb műfajok, és melyek azok, amelyek kevésbé.

Névtelen képA válaszolók 89,7%-a a vígjáték filmeket kedveli a legjobban. Másodikként a Sci-fi filmek a legkedveltebbek, míg a harmadik helyet az akciófilmek foglalták el 65,5%-kal.Ezek szerint filmnézéskor a legjobb egy jó vígjáték, melyen jókat lehet szórakozni és nevetni.

Második kérdésemben a mozizásról volt szó. A válaszolók véleményei megoszlanak a moziról. Nagyon sokan szeretnek elmenni moziba, de van aki inkább kivárja, míg  lemennek a mozivásznon a filmek, és a saját otthonának nyugalmában és kényelmében nézhesse meg a kívánt filmet. De a kördiagram alapján a legtöbben szoktak moziba járni.Névtelen képA harmadik kérdésemben a válaszolók különböző filmek közül választhattak. Azt hogy ki melyiket nézné meg, az személyektől és ízléstől függ.

Névtelen kép

A Deadpool az élen áll, ami az első kérdésemben állókat igazolja, hogy a vígjáték, akció a legkedveltebb műfaj. A Beavatott a második legkedveltebb ezek a filmek közül, ami szintén az első kérdésre adott válaszokat támasztja alá.

A negyedik kérdésben újra visszatértem a mozi témára és ez összekapcsolódik a második kérdéssel.

Névtelen kép

A negyedik kérdésben a kedvenc színészekre voltam kíváncsi. Nagyjából egyhangúak voltak a válaszok és főleg férfi színészek lettek a kedvencek, de akadtak nők is a favoritok között.

Névtelen kép

Az utolsó kérdésben áttértem egy kissé a többi kérdéstől. Azt a kérdést tettem fel, hogy a látott magyar filmek közül van e esetleg olyan, amelyik tetszett. A válaszolók 71,4%-a azt válaszolta, hogy van olyan amelyik tetszett nekik.

Vélemény, hozzászólás?